УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВОЮ БЕЗПЕКОЮ ПІДПРИЄМСТВ: ВИКЛИКИ ВОЄННОГО ЧАСУ - Орлова, Олена; Батюк , Роман (Економіка та суспільство, 2024)
Метою дослідження є характеристика особливостей управління фінансовою безпекою підприємств : виклики воєнного часу. Доведено, що фінансова безпека сучасного підприємства є комплексною системою, яка уможливлює не допущення збитків та забезпечує стабільність і витривалість у фінансовій діяльності. Встановлено, що основою для стабільного зростання будь-якого підприємства та покращення його фінансових показників є наявність дієвої системи фінансової безпеки, яка може захистити організацію від різноманітних загроз. Виокремлено ключові сутнісні ознаки управління фінансовою безпекою підприємства. Визначено найбільш вагомі загрози системи управління фінансовою безпекою підприємства в умовах воєнного часу. Доведено, що управління фінансовою безпекою підприємства включає інтеграцію зусиль відділів безпеки та управлінських команд, що зосереджені на фінансових операціях.