ПОСИЛЕННЯ ПОЛІТИКИ РЕІНДУСТРІАЛІЗАЦІЇ ЯК ФАКТОР ІННОВАЦІЙНОЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - Осецький, Валерій; Кузьменко, Тетяна; Куліш , Вікторія (Економіка та суспільство, 2024)
У статті розглянуло основні наукові підходи до розуміння сутності поняття «реіндустріалізація». Обґрунтовано характерні особливості та визначено основні групи чинників реіндустріального оновлення економіки. Визначено, що протягом останніх десятиліть відбувається активне нарощування технологічного виробництва в різних країнах та зокрема в Україні. Доведено, що в умовах війни та з огляду на перспективу повоєнного відновлення реіндустріалізація економіки України набуває чіткого прагматичного сенсу, потребує нових технологічних та інноваційних підходів. Науково-практичний аналіз проблеми реіндустріального оновлення національної економіки актуалізуються сучасними реаліями. Зроблено висновок, що реіндустріалізація передбачає відродження індустрії як єдиної бази економічного розвитку. Обґрунтовано ідею про реіндустріалізацію як визначальний фактор інноваційної модернізації економіки.