АНТИКРИЗОВЕ МАСШТАБУВАННЯ БІЗНЕСУ: ДОСВІД ВИХОДУ НА РИНКИ ЄВРОПИ ГРУПИ КОМПАНІЇ “NOVA” - Князевич, Анна; Демидюк, Сергій; Поліщук , Іван (Економіка та суспільство, 2024)
У статті пропонується комплексний підхід до розуміння масштабування бізнесу у сфері поштових послуг у воєнний період, заснований на теоретичних дослідженнях та аналізі практичного досвіду. Метою статті є дослідження процесів масштабування бізнесу в сфері поштових послуг в умовах війни, з особливим акцентом на виході на ринки Європи. На основі практичних прикладів здійснений аналіз потенціалу масштабування як стратегічного інструменту управління в умовах кризових ситуацій та його впливу на функціонування бізнесу під час війни. Розглянутий вплив повномасштабної війни на розширення поштових послуг на європейських ринках та ідентифіковані можливі переваги та ризики такої стратегії. Проведений аналіз практичних прикладів успішного масштабування групи компанії Nova, проаналізована структура і динаміка відкриття закордонних відділень Nova Post після початку повномасштабної війни.