ТРЕНДИ СПОЖИВАЦЬКОЇ ПОВЕДІНКИ ЯК ОСНОВА ПРОСУВАННЯ ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТУ: ВІДЕО-КОНТЕНТ - Виговський , Дмитро; Коротун , Ольга; Конарівська, Оксана (Економіка та суспільство, 2024)
Зміни в купівельній поведінці обумовлюють зміни в маркетингових стратегіях, у тому числі і в просуванні, як елементі маркетинг-мікс. Зараз можна з упевненістю стверджувати, що цифрові технології не лише сильно впливають на поведінку споживачів, але і змінюють купівельні звички та вподобання. Глобальні зміни сталися не лише в способах отриманням інформації, яких, з розвитком інформаційно-комунікаційних технологій стало безліч. Основні зміни полягають у формуванні очікувань споживачів, що у свою чергу змінило їх підхід до ухвалення рішень в сучасному, насиченому інформацією, соціально-інтенсивному середовищі. Проте цифрові технології не лише є каталізатором змін в поведінці споживачів, але і формують нові шляхи вирішення проблеми просування продукту. Метою статті є огляд сучасних трендів купівельної поведінки в туризмі і аналіз пов’язаних з ними цифрових технологій і інструментів, що застосовуються при просуванні туристичного продукту, зокрема відео-контенту. Матеріали статті можуть мати практичний інтерес для представників туристичного бізнесу.