ЛОГІСТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗОВНІШНЬТОРГОВЕЛЬНИХ ОПЕРАЦІЙ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - Ковальова, Марія (Економіка та суспільство, 2024)
В статті проаналізовано умови логістичного забезпечення зовнішньоторговельних операцій в сучасних умовах, виокремлено чинники, що мають безпосередній вплив на формування ланцюга поставок. Обґрунтовано, що логістичне забезпечення зовнішньоторговельних операцій включає в себе планування, координацію і контроль всіх процесів, пов’язаних з переміщенням товарів від постачальника до отримувача. Визначено, що в умовах мінливого сьогодення вітчизняні підприємства мають швидко реагувати на зміни в зовнішньому середовищі, використовуючи концепцію швидкого реагування, використання якої обумовлено передусім збільшенням кількості ускладнених запитів на ринку, які важко спрогнозувати. Визначено необхідність вдосконалення транспортної інфраструктури, спрощення митних процедур, надання допомоги логістичним компаніям та забезпечення безпеки та цілісності товарів під час їх транспортування.