ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Дуляба, Наталія; Іваницький, Ігор (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена особливостям формування інформаційного забезпечення інноваційної діяльності підприємства. Обґрунтовано важливість інформаційного забезпечення для прийняття управлінських рішень у сфері інновацій. З врахуванням функцій інформаційного забезпечення, визначено, що воно повинно бути формуватися поетапно. До основних етапів формування інформаційного забезпечення інноваційної діяльності віднесено: аналіз потреб, збір інформації, обробка та аналіз інформації, зберігання інформації, поширення інформації, оновлення та покращення інформації. В статті визначено особливу роль інформаційних технологій в інформаційному забезпеченні в сучасних умовах. Визначено необхідність формування інформаційного банку даних для накопичення, зберігання, захисту інформації та інтеграції з сучасними управлінськими інформаційними системами.