ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ НАУКОВО-ДОСЛІДНОЇ УСТАНОВИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ - Мироненко , Микола; Усіченко, Ірина; Лисенко , Тетяна (Економіка та суспільство, 2024)
У статті описано роботу науково-дослідної установи в умовах воєнного стану в Україні. Спираючись на фінансову звітність наведено деякі дані щодо наукової та господарської діяльності інституту в 2023 році. Показано, що незважаючи на складне економічне становище в умовах несприятливого зовнішнього середовища, підприємство виживає. Головним чинником розвитку є стабільна виробнича культура всередині організації. Доведено факт консолідації трудового колективу довкола цілей основної діяльності за умов воєнного стану. Робота науково-дослідного інституту за таких умов висвітила ще одну проблему: неефективність існуючої системи управління майном державних підприємств. Вцілому розвиток науково-дослідної установи державної форми власності у найближчому майбутньому має чіткі перспективи та спрямований на подолання існуючих проблем шляхом пошуку ефективних управлінських рішень.