ТЕОРЕТИКО-ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ ДОСЛІДЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНОГО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ - Лакіза, Вікторія; Гіренко, Володимир; Кулинич, Ростислав (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена актуальним теоретико-прикладним аспектам дослідження результативності системи менеджменту підприємства в умовах глобального економічного розвитку. В роботі досліджено відмінні та спільні риси понятійного апарату «результативності» та «ефективності»; уточнено визначення понять «результативність менеджменту» та «система менеджменту», встановлено визначальні принципи її функціонування, виокремлено зовнішні та внутрішні фактори, які чинять вплив на результативність системи менеджменту підприємства; сформовано систему індикаторів для вимірювання результативності діяльності підприємства, оцінено сучасні й перспективні вектори для вибору пріоритетів у розвитку системи менеджменту з метою забезпечення її результативності, запропоновано напрямки оптимізації системи менеджменту підприємства.