ЧИННИКИ ВИКОРИСТАННЯ КАДРОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА З УРАХУВАННЯМ ВИМОГ ПІСЛЯВОЄННОЇ ВІДБУДОВИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - Франт, Юрій (Економіка та суспільство, 2024)
У статті виокремлено й охарактеризовано чинники використання кадрового потенціалу підприємства з урахуванням вимог післявоєнної відбудови національної економіки. Зазначені чинники запропоновано розглядати у розрізі внутрішнього та зовнішнього середовища. До переліку чинників внутрішнього такого середовища віднесено стан системи розвитку і навчання персоналу, розвиток мотиваційних інструментів для працівників, використання дієвих інструментів управління, розвиток лідерства в організації, стан корпоративної культури та відкритість компанії до змін. Своєю чергою, чинники зовнішнього середовища включають економічні умови у післявоєнний період, політичну ситуацію, технологічні зміни, зміни у соціокультурних факторах та демографічні тенденції. Знання, розуміння і прогнозування цих чинників створює передумови для успішного функціонування суб’єкта господарювання на ринку та досягнення його стратегічних і тактичних цілей у повоєнний період.