АУТСОРСИНГ ЯК ІНСТРУМЕНТ УПРАВЛІННЯ ЛЮДСЬКИМИ РЕСУРСАМИ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ - Реверенда, Наталія; Реверенда , Мар’ян; Телестаков, Євгеній (Економіка та суспільство, 2024)
У статті досліджено роль аутсорсингу як інструменту управління людськими ресурсами в умовах глобалізації. Наголошено на ключових аспектах, таких як мотивація, стимулювання та стабілізація кадрів через поліпшення психологічної атмосфери та оптимізацію матеріальних стимулів. Підкреслено роль інструментів управління людськими ресурсами, таких як мотивація, стимулювання, аутсорсинг та формування корпоративної культури, у досягненні організаційної ефективності та їх взаємодії з іншими елементами системи управління. У статті розглядається роль аутсорсингу як стратегічного інструменту для підвищення конкурентоспроможності компаній, особливо в ІТ-секторі. Дослідження показує, що компанії все частіше вибирають аутсорсинг для оптимізації виробничих процесів, обслуговування інформаційних потреб, а також для передачі комплексу бізнес-процесів.