СУЧАСНІ ТРЕНДИ ЗАПРОВАДЖЕННЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ АВТОМАТИЗОВАНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У СФЕРІ РЕСТОРАННОГО ЕЛЕКТРОННОГО БІЗНЕСУ - Воляник, Галина; Шутка, Світлана; Колінько, Наталія (Економіка та суспільство, 2024)
У статті досліджено сучасні тренди інтелектуальних автоматизованих технологій у ресторанному бізнесі, які на сьогоднішній день є однією з найактуальніших тем, що заполонили увагу власників і менеджерів ресторанного бізнесу. З’ясовано, що сфері послуг покращуються якісні показники обслуговування завдяки автоматизації взаємодії з клієнтами, що у свою чергу призводить до збільшення рівня задоволення споживачів, які готові інвестувати у позитивні емоції. У дослідженні здійснено аналіз сучасного стану інтелектуальної автоматизації у ресторанній сфері та надається систематична оцінка потенціалу інноваційних процесів. Для цього проаналізовано ринок інтелектуальної автоматизації у ресторанному бізнесі, що створює основу для майбутніх досліджень та стратегічного планування. Виявлено, що у сучасному цифровому середовищі можливості автоматизації робочих процесів у ресторанному бізнесі становлять значну питому вагу. Цей напрямок, який здебільшого досі залишався поза увагою академічних досліджень, привертає увагу як корпоративного, так і наукового світу. З’ясовано, що інтелектуальна автоматизація відіграє ключову роль у вдосконаленні процесів обслуговування, управління та маркетингу в ресторанній сфері. Застосування інтелектуальних технологій допоможе автоматизувати багато процесів у сфері ресторанного бізнесу, які раніше виконувались вручну. Обґрунтовано, що завдяки засобам інтелектуальної автоматизації, таким як мобільні додатки, кіоски та чат-боти, змінюється спосіб обслуговування гостей, а сучасне програмне забезпечення спрощує управління ресторанним бізнесом. Результати аналізу сучасних тенденцій інтелектуальної автоматизації у ресторанному бізнесі та оцінка можливостей їх практичного впровадження сприятимуть підвищенню конкурентоспроможності та задоволення потреб сучасного споживача ресторанних послуг. Таким чином, інновації, спрямовані на цифрову трансформацію інструментів обслуговування клієнтів, мають позитивний вплив на якісні параметри, що стають ключовою конкурентною перевагою у сфері послуг.