СУТНІСТЬ ІНТЕГРОВАНОЇ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВА - Коленда, Наталія; Дитина, Ольга (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена розгляду сутності інтегрованої системи менеджменту. Проведено дослідження та сформовано підходи до трактування поняття інтегрованої системи менеджменту, зокрема кумулятивний, адаптивний та комбінований. Визначено основні ознаки поняття, а саме: інтегрована система менеджменту є цілісною системою управління, відповідає вимогам міжнародних стандартів до систем менеджменту, спрямована на збалансування інтересів всіх зацікавлених сторін та оптимізацію соціального, екологічного та економічного результату діяльності; метою є досягнення цілей діяльності підприємства. Подано авторське тлумачення поняття інтегрованої системи менеджменту як цілісної системи управління, яка базується на міжнародних стандартах до систем менеджменту та має за мету досягнення цілей підприємства при умові оптимізації соціального, екологічного та економічного результату діяльності.