МОЖЛИВІСТЬ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ ТРАНСНАЦІОНАЛЬНИХ КОМПАРАТИВНИХ ІНДЕКСНИХ СИСТЕМ ДЛЯ АНАЛІЗУ БІЗНЕС-СЕРЕДОВИЩА УКРАЇНИ В ПЕРІОД ВІЙНИ - Михайленко, Владислав; Алексеєвська, Галина (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена питанню аналізу стану бізнес-середовища України з використанням глобальних транснаціональних компаративних індексних систем з врахуванням впливу воєнних дій. В ході роботи проаналізовано та систематизовано основну інформацію про суть та структуру основних доступних компаративних показників, досліджено можливість використання глобальних транснаціональних компаративних індексних систем для аналізу бізнес-середовища України з врахуванням обмеженості відкритої державної інформації внаслідок війни, оцінено стан бізнес-середовища України на основі доступних міжнародних компаративних показників та динаміку їх зміни. Окреслено доступні індексні системи та показники, які можуть бути використані для подальшого компаративного аналізу бізнес-середовища України з метою підвищення інвестиційної привабливості України.