МАРКЕТИНГОВІ ОСОБЛИВОСТІ ОСОБИСТОСТІ РЕСТОРАТОРА, ЩО ОБУМОВЛЮЮТЬ ЕФЕКТИВНУ ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ РЕСТОРАННОЇ СФЕРИ - Звягінцева, Ольга; Матвієнко, Світлана; Матвієнко , Андрій (Економіка та суспільство, 2024)
У статті доведено, що для ефективного функціонування підприємств ресторанної сфери необхідно використовувати маркетингові особливості цих підприємств в процесі виробництва та пропозиції ресторанних послуг. Одним з ключових елементів комплексу маркетингу послуг виступає персонал, який виробляє на надає ці послуги клієнтові. В ресторанному бізнесі цим елементом є ресторатор. Запропоновано на підприємствах ресторанної сфери виявляти та контролювати маркетингові особливості особистості ресторатора для підвищення ефективності його функцій та діяльності ресторанів. Виділені ознаки та якості суб’єкта професійної діяльності, суб’єкта підприємницької діяльності, суб’єкта діяльності у ресторанному бізнесі, групи якостей та навичок успішного ресторатора, які враховують особливості його підприємницької діяльності та специфіки функціонування підприємств ресторанного бізнесу.