«ЗЕЛЕНИЙ КУРС»: ПОТЕНЦІЙНІ МОЖЛИВОСТІ ТА ЗАГРОЗИ ДЛЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - Фісуненко , Павло; Шевцова, Світлана (Економіка та суспільство, 2024)
У статті проведено критичну оцінку сучасних викликів процесу реалізації «зеленого курсу» держав Європи, проаналізовано можливості їх інтерпретації в національній економічні системі з урахуванням факторів впливу повномасштабного воєнного вторгнення на територію держави. Акцентовано увагу на сучасних проблемах забезпечення економічних перетворень інноваційних стратегічних векторів реалізації процесу забезпечення формування «зеленого курсу» в умовах глобалізаційного контексту та воєнних дій, досліджено аспекти сучасних проблем становлення та прогресивного розвитку «зеленої» економіки в Україні. У матеріалах наукового дослідження висвітлено результати аналізу впливу «зеленого курсу» держав Європи на зовнішню політику України у 2024 році, сформовано спеціальний перелік основних трансформаційних перетворень в контексті становлення «зеленого курсу» економічної системи України із врахуванням впливу факторів оточуючого економічного середовища.