КЛАСИФІКАЦІЙНІ ОЗНАКИ ІНСТРУМЕНТАРІЮ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ ДЕРЖАВИ - Нечипорук, Оксана (Економіка та суспільство, 2021)
У статті проведено дослідження інструментарію формування інвестиційної політики, розглянуто та проаналізовано методи державного регулювання економіки. Досліджено, проаналізовано та класифіковано інструменти інвестиційної політики на державному рівні. Серед класифікаційних ознак інструментарію інвестиційної політики держави автором дослідження виокремлено інструменти опосередкованого впливу. Розглянуто та проаналізовано податкове регулювання та його методи. Проаналізовано та обґрунтовано подальшу децентралізацію державного управління. Розроблено та сформовано механізм реалізації державної інвестиційної політики з урахуванням децентралізації державного управління (регіонального та місцевого рівнів).