СТРАТЕГІЇ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСАМИ ПІДПРИЄМСТВА З УРАХУВАННЯМ ПЕРСОНАЛУ - Живко, Зінаїда; Родченко, Світлана; Живко, Віктор (Економіка та суспільство, 2024)
Метою дослідження є характеристика сутності стратегії управління фінансами підприємства з урахуванням персоналу. Доведено, що управління фінансами підприємства є найважливішим аспектом її загальної стратегії, забезпечуючи ефективний розподіл та використання ресурсів для досягнення бізнес-цілей. Визначено, що сучасні стратегії управління фінансами використовують системний та безпековий підхід, що враховує не лише фінансові результати, а й відповідність стратегічним цілям та благополуччю персоналу. Включивши в ці стратегії інтереси та мотивацію, підприємства можуть підвищити свою операційну ефективність й власні фінансові показники. Охарактеризовано особливості впливу системи управління фінансами на забезпечення економічної безпеки підприємства. Виокремлено роль персоналу в системі управління фінансами на підприємстві. Визначено характерні ознаки сучасної системи управління фінансами на підприємстві.