СУЧАСНІ ЦИФРОВІ КАНАЛИ У СФЕРІ ФАРМАЦЕВТИКИ ТА ЇХ КЛАСИФІКАЦІЯ ЗГІДНО МОДЕЛІ МАРКЕТИНГУ 5P - Бишовець, Іван (Економіка та суспільство, 2024)
Дана стаття присвячена дослідженню сучасних цифрових каналів які можна використовувати у сфері фармацевтики. Також в даній статті підсумовано основні маркетингові цифрові канали, такі як: соціальні мережі, веб сайти, E-mail, мобільні додатки, цифрове телебачення та месенджери. Проведено дослідження та опис всіх зазначених каналів, з ціллю виокремити переваги та недоліки для використання їх у сфері фармацевтики. Також було класифіковано цифрові канали згідно маркетингової мікс-моделі 5P. Даний аналіз класифікації показав, що більшість цифрових каналів використовуються для впливу на People, Promotion та Place. Також під час дослідження виявлені виклики які необхідно враховувати під час використання цифрових каналів саме в фармацевтичній сфері, а саме це те, що необхідно враховувати законодавчі обмеження і вони можуть бути різні від країни та регіону, а також безпека використання персональних даних.