ТРЕВЕЛ-БЛОГІНГ ЯК ІННОВАЦІЙНИЙ ІНСТРУМЕНТ РОЗВИТКУ ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ - Машіка, Ганна; Грабар, Марина (Економіка та суспільство, 2024)
У сучасному світі тревел-блогінг виявляє значний вплив на розвиток туристичного бізнесу через використання вебплатформ для створення та поширення контенту. Він відіграє важливу роль у сприянні взаємодії між туристичними службами та потенційними клієнтами, а також у відображенні різноманітних аспектів подорожей та туристичних послуг. Аналіз останніх досліджень та публікацій показує, що тревел-блогінг став ефективним інструментом для просування різних туристичних напрямків, а також для залучення уваги до унікальних туристичних можливостей. У зв’язку з повномасштабним вторгненням, тревел-блогери стали активно розповідати про безпечні туристичні маршрути, стан доріг та готелів, а також рекомендувати безпечні зони для відпочинку. Їхні публікації також стали важливим джерелом інформації про культурні заходи та фестивалі, що сприяє приверненню уваги туристів. Зміни в туристичній індустрії, спричинені воєнним станом та іншими подіями, роблять тревел-блогерство дуже важливим для надання актуальної та корисної інформації про нові туристичні послуги та можливості. Завдяки своїй здатності до монетизації, тревел-блогери привертають увагу брендів та компаній, які шукають способи співпраці з ними для просування своїх продуктів та послуг у туристичній сфері. Відмінність в підходах між блогерами та журналістами дозволяє тревел-блогерам створювати унікальний та персоналізований контент, який приваблює увагу та зацікавленість аудиторії. Підсумовуючи, зазначено, що тревел-блогінг виступає важливим чинником у розвитку туристичного бізнесу, сприяючи залученню клієнтів, просуванню туристичних напрямків та підвищенню інтересу до подорожей.