РОЛЬ ІНФОРМАЦІЙНО-ОБЛІКОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Крачок, Людмила; Мельник, Віталій; Панчук, Максим (Економіка та суспільство, 2024)
У статті обґрунтовано необхідність адаптації підходів ведення госопдарської діяльності, включаючи ситему управління та обліку, до умов сталого розвитку економіки. Окреслено основні кроки щодо урахування вимог цілей сталого розвитку в управлінському обліку та охаратеризовано його завдання в контесті забезпечення діяльності підприємств, здійснюваної на принципах сталості. Визначено вимоги до інформації, яка застосовується як база обліково-аналітичного забезпечення управління діяльністю суб’єктів господарювання. Встановлено переваги розширеного інформаційного-обліково забезпечення управління діяльністю підприємств з урахуванням вимог сталого розвитку. Охарактеризовано синергетичний вплив цих переваг на якість та дієвість менеджменту. Запропоновано основні кроки щодо формування інформаційно-облікового забезпечення управління діяльністю підприємства за принципами сталого розвитку.