АНАЛІТИЧНІ ОСНОВИ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ ЗБЕРЕЖЕННЯ ВЛАСНОГО КАПІТАЛУ ПРИ ОПОДАТКУВАННІ ПІДПРИЄМСТВ - Полятикіна , Лариса (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена вивченню теоретико-методичних та практичних основ концепції збереження власного капіталу підприємства, а також опрацьовуванню пропозицій щодо їх вдосконалення. Нами розглянуто теоретичні засади сутності і значення власного капіталу підприємства, визначено особливості обліку та оподаткування діяльності в сільському господарстві. Проведено дослідження стану і тенденції розвитку фермерського господарства. Досліджена організаційно-економічна характеристика господарства, проведено аналіз фінансових результатів діяльності підприємства. Досліджено фінансовий стан фермерського господарства, проведений аналіз фінансових результатів діяльності підприємства. Розглянуто особливості введення обліку власного капіталу фермерського господарства. Обґрунтовано заходи щодо покращення фінансового стану, розвитку фермерського господарства, розширення конкурентоспроможності на ринку. Обґрунтовано пропозиції щодо вдосконалення обліку і оподаткування фермерських господарств. Досліджено інноваційні підходи до обліку власного капіталу.