ДУАЛЬНА ОСВІТА ЯК ІНСТРУМЕНТ ІНТЕГРАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНИХ МЕРЕЖ - Шикіна, Ольга; Кузнєцова, Оксана (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття досліджує сутність дуальної освіти як інструменту інтеграційного розвитку готельних мереж. Дослідження аналізує ефективність цієї форми здобуття вищої освіти, визначає виклики та переваги для навчальних закладів та готельних підприємств. Особливий акцент робиться на проблемі нестачі кваліфікованого персоналу у готельній галузі та шляхах вирішення цього питання через впровадження дуальної освіти. Розглядається наявний досвід організації навчання персоналу на базі готельних мереж Marriott, Accor, Hilton, Premier International та Optima Hotels & Resorts. Аналітичний огляд і приклади успішних реалізацій дуальної освіти ТДАТУ, ДТЕУ, НУХТ, ЗНУ, ЧДТУ, ЛТЕУ, ВНУ ім. Лесі Українки та ЛНТУ допомагають визначити перспективи цієї освітньої стратегії в контексті українського готельного бізнесу.