СУТНІСТЬ І КЛАСИФІКАЦІЯ КРЕАТИВНИХ ІНДУСТРІЙ: ПОЛЬСЬКИЙ КОНТЕКСТ - Горбась, Ірина; Кошель, Карина (Економіка та суспільство, 2024)
У статті розкрито сутність поняття «креативні індустрії» та представлено види діяльності, що відносяться до креативої сфери за міжнародним законодавством: культурна спадщина, мистецтво, медіа, функціональний креатив. Розглянуто динаміку розвитку креативних індустрій та їхньої частки у ВВП різних країн світу. Досліджено стан та особливості структурування галузі креативних індустрій республіки Польща: архітектура та дизайн інтер’єру; видавнича діяльність; національна спадщина, бібліотеки, архіви; художня освіта; мода та промисловий дизайн; кіновиробництво та телебачення; радіо- та музичне виробництво; програмування; реклама та пов’язані з нею види діяльності; художнє ремесло; виконавське мистецтво; образотворче мистецтво. Окреслено основні напрямки державної та міжнародної підтримки креативних індустрій республіки Польща.