ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ ЕЛЕКТРОННОЇ ТОРГІВЛІ В УМОВАХ ВПЛИВУ СУЧАСНИХ ЗАГРОЗ - Яремик, Мирослав; Черненко, Андрій (Економіка та суспільство, 2024)
Метою дослідження є характеристика особливостей забезпечення економічної безпеки підприємств електронної торгівлі в умовах сучасних загроз. Доведено, що електронна комерція стала невід’ємним компонентом глобальної торгівлі та комерції, представляючи значну частину економічної діяльності у всьому світі. Виокремлено сучасні загрози в системі забезпечення економічної безпеки підприємства електронної торгівлі. Визначено, що система управління економічною безпекою повинна використовувати цілісний підхід, який включає не лише технологічні гарантії, а й організаційну стійкість та співпрацю зацікавлених сторін. Охарактеризовано дії суб’єктів економічної безпеки в контексті протидії основним загрозам. Встановлено, що ігнорування негативного впливу сучасних загроз на економічну безпеку підприємств електронної торгівлі може мати тяжкі наслідки, які загрожують їх діяльності, репутації та довгостроковій життєздатності.