ІННОВАЦІЙНЕ ЗНАЧЕННЯ Е-БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ЗРОСТАННЯ ВНУТРІШНІХ ТА ЗОВНІШНІХ РИЗИКІВ - Слав’юк, Ростислав (Економіка та суспільство, 2024)
У статті розглянуто теоретичні та практичні особливості диверсифікації каналів реалізації продукції, товарів, послуг в системі е-бізнесу. Доведено, що е-бізнес є передумовою економічного росту в Україні за умов продовження військових дій та загострення внутрішніх та зовнішніх ризиків. Показано, що завдяки диверсифікації форм збуту формується низка переваг у бізнесі. Доведено, що формування нових каналів збуту товарів та надання послуг забезпечує стійкий економічний ріст. У статті доводиться, що важливою умовою ефективного функціонування економіки України в умовах нестабільності є неперервність діяльності. Внутрішні ринки країни не захищені від впливу зовнішнього середовища та високого рівня невизначеності і ризиків в умовах кризи, викликаної воєнними діями. Це обумовлює необхідність використання сучасних та особливих методів захисту та забезпечення стабільної діяльності. У статті доводиться, що одним з шляхів є активізація е-бізнесу, зокрема шляхом розширення напрямів реалізації товарів та послуг. В умовах війни зростає попит на товари та послуги повсякденного споживання, які часто є недоступними через руйнування інфраструктури. У статті показано, що у цей період для е-бізнесу значно зростають перспективи диверсифікації каналів збуту.