АМОРТИЗАЦІЙНА ПОЛІТИКА ЯК ДЖЕРЕЛО ІНВЕСТИЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ: ОБЛІКОВО-ФІНАНСОВИЙ ВИМІР - Садовська, Ірина; Нагірська , Катерина (Економіка та суспільство, 2024)
Публікація висвітлює актуальні питання амортизаційної політики та інвестиційної безпеки на рівні діяльності підприємства в умовах невизначеності і потреби у формуванні стійких стратегій розвитку. Визначено, що інвестиційна безпека держави розглядається на глобальному рівні. Інвестиційна безпека підприємства характеризується локальним рівнем. Проаналізовано та систематизовано різні підходи і полеміки вчених щодо категорійного апарату, який стосується поняття «амортизація». В результаті таких досліджень проведена оцінка наукових підходів щодо визнання амортизації важливим фактором як в обліковому, так і у фінансовому вимірі. Запропоновано амортизаційну політику підприємства формувати за особливою методологією, яка враховує симбіоз принципів бухгалтерського фінансового обліку і правил дотримання умов інвестиційної безпеки підприємства. Окреслено нові напрями і перспективи досліджень з даної проблематики.