ЗАСТОСУВАННЯ ІНСТРУМЕНТІВ МЕРЧАНДАЙЗИНГУ ЯК ЗАСІБ СТИМУЛЮВАННЯ ЗБУТУ ПРОДУКЦІЇ В РИТЕЙЛІ ПРОДОВОЛЬЧИМИ ТОВАРАМИ - Струк, Наталія; Карпій , Олена (Економіка та суспільство, 2024)
Метою дослідження є характеристика особливостей застосування інструментів мерчандайзингу як засіб стимулювання збуту продукції в ритейлі продовольчими товарами. Доведено, що поява та інтеграція сучасних інструментів мерчандайзингу у роздрібну торгівлю продовольчими товарами зробили революцію у способах збуту та продажу продуктів. Визначено, що інструменти мерчандайзингу є невід’ємними компонентами просування та продажу продукції, що є найважливішою сполучною ланкою між рітейлерами та споживачами. Встановлено ключові сучасні інструменти мерчандайзингу в системі стимулювання збуту продукції. Представлено процес застосування інструментів мерчандайзингу для стимулювання збуту продукції в ритейлі продовольчими товарами. Визначено, що впровадження сучасних інструментів мерчандайзингу в продуктовому рітейлі надає позитивний та суттєвий вплив на стимулювання реалізації продукції.