СУТНІСТЬ ТА ЗМІСТ УПРАВЛІННЯ ЗМІНАМИ В ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ - Тимків , Остап (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена актуальним питанням розкриття сутності та змісту управління змінами в діяльності підприємств. Визначено сутність поняття «змін» та «управління змінами» в діяльності підприємств. Визначено головну мету управління змінами, яка полягає у досягненні кращої результативності роботи суб’єкта господарювання, впровадженні інновацій, а також реалізації новітніх змін у системі менеджменту. Розкрито головні проблеми, які перешкоджають впровадженню змін на підприємстві, зокрема недостатнє усвідомлення необхідності змін працівниками підприємства, що пов’язано із недостатньою їх підготовкою; недостатній обсяг ресурсів, що веде до затримки реалізації змін; неправильно вибрана стратегія розвитку підприємства; брак внутрішньої культури, яка сприяє змінам; несприятливий вплив зовнішніх чинників, які здатні позначитися на ефективності управління змінами.