КОРПОРАТИВНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ТА СТАЛІСТЬ В БІЗНЕСІ: ЗБАЛАНСОВАНИЙ ПІДХІД ДО ПРИБУТКУ ТА СОЦІАЛЬНИХ ЦІННОСТЕЙ - Обріза, Олег; Чернобай, Ліана (Економіка та суспільство, 2024)
Корпоративна відповідальність стала однією з найважливіших тем у сучасному бізнесі. Компанії дедалі більше усвідомлюють свою роль суспільстві і вплив, що вони надають довкілля, економіку і людей. В результаті розвивається поняття корпоративної відповідальності (CSR), яка включає широкий спектр дій, спрямованих на облік інтересів усіх зацікавлених сторін. У цій статті ми розглянули різні види корпоративної відповідальності: етичну, економічну, юридичну, екологічну, соціальну, культурну, політичну. Крім того, розглянуто їх роль у сучасному бізнесі. Охарактеризовано важливість соціальної відповідальності підприємств сучасного бізнесу. Досліджено значення стійкого розвитку для бізнесу. Корпоративна відповідальність та стійкість у бізнесі тісно пов’язані один з одним. Компанії, які практикують корпоративну відповідальність, зазвичай також прагнуть стійкості в бізнесі, а компанії, які практикують стійкість, часто також виявляють корпоративну відповідальність.