МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ДІАГНОСТИКИ РІВНЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ СУБ’ЄКТА ГОСПОДАРЮВАННЯ З УРАХУВАННЯМ ДЕБІТОРСЬКОЇ ЗАБОРГОВАНОСТІ - Гавриш , Галина; Бобух , Євген; Калабін В`ячеслав (Економіка та суспільство, 2024)
В сучасних умовах ведення бізнесу, забезпечення фінансової безпеки має вирішальне значення для керівників компаній усіх форм власності, оскільки це є ключовою умовою його функціонування та подальшого розвитку не тільки окремого суб’єкта господарювання, але й економіки у цілому. Методологічну базу дослідження становили праці вітчизняних науковців, які визначають сутність та методичні аспекти з питань оцінювання рівня фінансової безпеки підприємства. У проведеному дослідженні, відповідно до поставленої мети, проаналізовано динаміку дебіторської заборгованості та систематизовані методичні підходи для діагностування рівня фінансової безпеки підприємства. За результатами проведеного дослідження авторами було визначено показники, за допомогою яких аналізують дебіторську заборгованістю та, які найчастіше використовують для оцінювання рівня фінансової безпеки на підприємстві. Отримані в ході проведеного дослідження результати мають високу прикладну цінність і можуть бути використані суб’єктами господарювання для удосконалення методичного підходу щодо діагностування рівня фінансової безпеки на підприємстві з урахуванням особливостей їх діяльності.