СИСТЕМНЕ ОСМИСЛЕННЯ ВИКОРИСТАННЯ НЕФІНАНСОВИХ ПОКАЗНИКІВ В УПРАВЛІНСЬКО-ОБЛІКОВІЙ ПРАКТИЦІ - Андросенко, Олена (Економіка та суспільство, 2024)
У статті досліджено роль і значення нефінансових показників в оцінці діяльності підприємства, наведено систему нефінансових показників, які розкривають змістовні основи діяльності сучасних підприємств. На основі використання методів аналізу та синтезу визначено особливості формування та використання нефінансової інформації в управлінському обліку. Зроблено висновок, що інтеграція нефінансових показників в облікову систему та поєднання їх з традиційними показниками оцінки ефективності діяльності дозволить аналізувати будь-яку господарську ситуацію, що прямо чи опосередковано впливає на кінцевий результат, моделюючи ймовірність настання тієї чи іншої події в майбутньому, створивши тим самим єдину основу для прийняття фінансово-економічних та господарських рішень.