МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ДОСЛІДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ - Камінський, Любомир-Роман (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена аналізу та узагальненню сучасних методичних підходів до дослідження інноваційної діяльності підприємств. За результатами аналізу літературних джерел виокремлено такі підходи до дослідження інноваційної діяльності на підприємствах як якісні; кількісні; змішані; порівняльний та історичний; мережевий і системний. Проаналізовано переваги і недоліки описаних підходів, результати аналізу оформлено у вигляді таблиці. Детально проаналізовано дві групи найпоширеніших методів в аналізі інноваційної діяльності підприємств – якісні і кількісні. Зроблено висновок, що вивчення інноваційної діяльності на підприємствах охоплює різноманітні дослідницькі методики., а вибір конкретного підходу значною мірою залежить від предмету дослідження, характеру інновації, що вивчається, і необхідної глибини розуміння досліджуваних процесів.