НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ БАНКІВСЬКОГО КРЕДИТУВАННЯ ДОМОГОСПОДАРСТВ У СФЕРІ ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА УКРАЇНИ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ - Роговий, Андрій; Євтушенко, Юрій (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена дослідженню напрямів розвитку банківського кредитування домогосподарств у сфері житлового будівництва в умовах цифрової економіки. Обґрунтовано важливість банківського кредитування домогосподарств у функціонуванні банківського сектора, фінансового ринку та національної економіки. Визначено важливу роль банківського кредитування домогосподарств в розвитку сфери житлового будівництва, що дозволяє створити умови для забезпечення житлом населення держави. Виокремлено особливості банківського кредитування домогосподарств, які забезпечують умови для прискореного доступу до фінансових ресурсів, розвитку житлового будівництва та формують потенціал розвитку житлової сфери. Ключову роль у майбутньому розвитку банківського кредитування домогосподарств будуть відігравати процеси подальшої цифровізації національної економіки.