ОСОБЛИВОСТІ ЗАОЩАДЖУВАЛЬНОЇ ПОВЕДІНКИ ДОМОГОСПОДАРСТВ УКРАЇНИ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ - Маршук, Ліна; Поліщук, Катерина (Економіка та суспільство, 2021)
У статті визначено аспекти бачення термінології «заощадження» вітчизняних та закордонних економістів, проаналізовано заощаджувальну поведінку домогосподарств України, зокрема в умовах пандемії на основі різних способів її трактування. Визначено вплив різних чинників, які впливають на заощаджувальну поведінку домогосподарств України, зокрема роль кризи, спричиненою поширенням COVID-19. За допомогою статистичних даних, проаналізовано та дано оцінку сучасного стану частки заощаджень в дохідно-витратній статті українського населення в період 2019-2020 рр. На базі показників ощадної поведінки, визначено проблеми розвитку заощаджень населення України та шляхи їх вирішення. Зроблено відповідні висновки.