ІТЕРАТИВНИЙ ПІДХІД ДО ОПТИМІЗАЦІЇ ДЕВЕЛОПЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Фісуненко, Павло; Герасименко, Олександр (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена розробці ітеративного підходу до оптимізації девелоперської діяльності. Встановлено, що девелопмент є сучасною концепцією в інвестиційно-будівельній сфері, яка набуває дедалі більшого розповсюдження. Обґрунтовано необхідність уточнення науково-теоретичних основ для здійснення оптимізації девелоперської діяльності. Досліджено сутність поняття оптимізації діяльності, що дало змогу виділити процесний та структурний варіанти оптимізації. Доведена доцільність застосування структурної оптимізації в девелопменті. Запропоновано ітеративний підхід до оптимізації девелоперської діяльності з врахуванням ключових оптимізаційних критеріїв, що ґрунтується на аналізі наявних та потенційних девелоперських проектів з прийняттям рішення по кожному окремо взятому проекту залежно від того, на якій стадії девелопменту перебуває цей проект. Розроблений підхід дозволяє забезпечити успішну реалізацію проектів девелоперської компанії, належний рівень ефективності її діяльності за мінімальних відхилень від очікуваних результатів.