ВИКЛИКИ ТА КОНЦЕПЦІЯ ЗМІН СУЧАСНОЇ ПАРАДИГМИ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ПІДПРИЄМСТВА ДЛЯ ПОВОЄННОЇ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - Посвалюк, Ольга (Економіка та суспільство, 2024)
Досліджено погляди науковців та практиків щодо актуальних напрямів удосконалення діючої парадигми управління персоналом. Здійснено аналіз викликів сучасної парадигми управління персоналом підприємства та узагальнено їх спектр за групами конкурентних викликів ринку праці та внутрішніх кадрових викликів. Визначено склад ключових демографічних та кадрових змін в Україні в якості викликів діючій парадигмі управління персоналом. Розглянуто ключові аспекти, такі як швидкі зміни на ринку праці, вплив технологічних інновацій та глобалізації на управління персоналом, а також необхідність адаптації підприємств до нових умов. Висвітлено концепції та стратегії управління персоналом, спрямовані на забезпечення конкурентоспроможності підприємств у новій економічній реальності. Запропоновано концептуальні засади видозміни парадигми управління персоналом для підприємств України повоєнного періоду.