ВПЛИВ ІНТЕРНЕТ-БАНКІНГУ ТА МОБІЛЬНИХ ДОДАТКІВ НА ЗРУЧНІСТЬ ТА ДОСТУПНІСТЬ БАНКІВСЬКИХ ПОСЛУГ ДЛЯ КЛІЄНТІВ В УКРАЇНІ - Гасій, Олена; Скорба, Олег; Рошко, Наталія (Економіка та суспільство, 2024)
У статті розкрито питання зручності та доступності банківських послуг через онлайн-банкінг та мобільний банкінг в Україні. Розмежовано та охарактеризовано такі поняття, як «інтернет-банкінг», «онлайн-банкінг», «веббанкінг», «електронний банкінг», «мобільний банкінг». Розглянуто та визначено позитивні аспекти розвитку банківських послуг в Україні, що надаються дистанційно. Проаналізовано та систематизовано найбільш успішні інноваційні підходи українських банків до обслуговування населення без потреби фізичної присутності у відділенні банку. Виявлено переваги та недоліки, які впливають на зручність та доступність українських банківських послуг для клієнтів. Виокремлено проблеми розвитку онлайн-банкінгу в українських сучасних реаліях та розроблено рекомендації щодо покращення його функціонування на шляху до збільшення зручності використання банківських послуг в Україні.