ІНВЕСТИЦІЙНО-ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ ТРАНСПОРТНО-ЛОГІСТИЧНОЇ СФЕРИ - Хаєцька, Ольга; Коваль, Олексій (Економіка та суспільство, 2024)
У статті висвітлено аспекти інвестиційно-інноваційної розвитку транспортних підприємств України. Визначено проблемні питання галузі та напрями їх вирішення за рахунок впровадження інновацій та залучення інвестицій. Транспортна система України потребує інвестиційних вкладень у модернізацію та оновлення інфраструктури, у діяльність транспортно-логістичних підприємств, планування та прийняття рішень щодо інвестування здійснюється з врахуванням факторів як на мікро так і на макроекономічному рівнях. Наведено статистичні дані залучення капітальних інвестицій у транспорт, складське господарство, поштову та кур’єрську діяльність. Розглянуто класифікацію основних типів інновацій, які можуть бути впроваджені на транспортно-логістичних підприємствах та систему показників ефективності інвестицій. Описано інноваційні підходи новітніх технологій та визначено основні фактори впливу на інвестиційно-інноваційну діяльність транспортно-логістичних підприємств.