ІННОВАЦІЙНІ ІНВЕСТИЦІЇ ЯК ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ У ПОСТВОЄННИЙ ПЕРІОД - Забарна, Елеонора (Економіка та суспільство, 2024)
У статті проаналізовано особливості інноваційних інвестицій та їх безпосередній вплив на економічний розвиток держави. Так, під час дослідження встановлено, що саме малий та середній бізнес є сприятливим ландшафтом для регіонального розвитку, а відповідно й інвестицій в інноваційні проєкти. Дано окрему оцінку заходам держави, які мають бути вчинені для створення сприятливого інвестиційного мікроклімату, основними з яких є: безпека, страхування, захист, співінвестування. Обґрунтовано, що активізації інвестиційних процесів у інновації в Україні можуть сприяти індустріальні парки. Водночас доведено, що саме цифрова індустрія є однією з найбільш безпечних та стабільних інвестиційних ланок, у які можна інвестувати вже зараз не чекаючи закінчення бойових дій, такі інвестиції сьогодні, дадуть позитивний повоєнний результат.