ЛІДЕРСТВО В УМОВАХ СУСПІЛЬНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ - Тимошенко, Василина (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена актуальним питанням лідерства в умовах змін та трансформацій. Розглянуто важливість функції лідера в часи змін, проаналізовано сучасні глобальні виклики, що виникають перед лідерами в сфері управління персоналом. При дослідженні змісту та інструментів лідерства в умовах суспільних трансформацій застосовані теоретичні методи, системний аналіз, методи дослідження текстів. Описано основні тенденції, які будуть формувати майбутнє лідерство, виділено пріоритетні напрями розвитку лідерських якостей для ефективного управління персоналом та побудови стійких команд в період трансформацій. Показано роль лідерства при реалізації функції управління персоналом в компаніях у період змін. Відзначено важливість дотримання нових трендів щодо лідерства у сфері управління персоналом в умовах трансформацій.