ФІНАНСОВИЙ ТА СТАТИСТИЧНИЙ АНАЛІЗ В СИСТЕМІ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНСАЛТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА ФІНАНСОВОМУ РИНКУ - Кононенко, Леся; Савченко, Віра; Гай, Олександр (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена дослідженню сучасних особливостей і функціональному навантаженню фінансового та статистичного аналізу в системі інформаційного забезпечення консалтингової діяльності на фінансовому ринку. У статті зазначено, що функціонування сучасного фінансового ринку неможливо без залучення висококваліфікованих фахівців різних напрямів, введення яких до штату, з огляду на різні масштаби діяльності на фінансовому ринку, не завжди економічно доцільно. Доведено, що фінансовий та статистичний аналіз посідають провідну роль у системі інформаційного забезпечення консалтингової діяльності на фінансовому ринку. Зазначено, що має місце швидке зростання сектору консалтингових послуг в усьому світі. Акцентовано увагу на тому, що сьогодні достовірно оцінити розмір українського ринку консалтингових послуг та його частку в економіці України проблематично, що обумовлено відсутністю виокремлення консалтингу як окремого виду діяльності відповідно до Державного класифікатору видів економічної діяльності в Україні.