ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ В КРАЇНАХ ЄВРОПИ: ДОСВІД РІЗНИХ РЕГІОНІВ ТА КРАЇН - Кириченко, Ольга (Економіка та суспільство, 2024)
Європа – це частина світу, яка щорічно приймає мільйони туристів і є одним із найпопулярніших туристичних напрямків. Цілорічні тури в Європу приваблюють завзятих мандрівників різноманітністю варіантів відпочинку та цінами. Але не всі країни Європи однаково привабливі для туристів. Наприклад, Франція останні роки є одним з найпопулярніших напрямків для туристів. Цей сектор є ключовою складовою економіки країни. Італія стала другим за популярністю туристичним напрямком у Європі у 2023 році. Про це повідомило Міністерство туризму Італії. Інші популярні напрямки - Іспанія, Австрія, Німеччина, Греція тощо. У той же час такі країни, як Люксембург, Словенія, Естонія, Ісландія та інші, є набагато менш популярними напрямками для туризму. Метою цієї статті є дослідження та аналіз міжнародного туризму в різних країнах і регіонах ЄС.