ФІНАНСОВИЙ АНАЛІЗ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ТА ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ: ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ - Томчук, Олена; Долінська, Софія; Кабачій, Богдан (Економіка та суспільство, 2024)
Статтю присвячено розкриттю комплексної оцінки фінансового стану сільськогосподарського підприємства, яка дозволяє об’єктивно оцінити наявність, розміщення й ефективність використання наявних ресурсів підприємства та джерела їх фінансування. Проаналізовано показники багатофакторної моделі оцінки фінансового стану ТОВ «МХП-Агрокряж». Визначено класифікацію особливостей розвитку ТОВ «МХП-Агрокряж» з конкретизацією сильних й слабких сторін, можливостей та загроз фінансового стану. Наведено систему ключових показників аналізу інвестиційної діяльності за даними фінансової звітності відповідно до «бухгалтерського» та «економічного» підходів. Розкрито показники визначення рівня інвестиційної привабливості підприємства.