СУТНІСТЬ ТА ХАРАКТЕРИСТИКА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ТОРГІВЛІ - Чекотун, Костянтин; Блакита, Ганна (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена актуальним питанням систематизації та характеристики підходів до визначення сутності конкурентоспроможності підприємств. Було здійснено аналіз існуючих підходів до визначення сутності «конкурентоспроможності підприємства», що може стати основою для розробки стратегії ефективного управління її рівнем для підприємств торгівлі. Досліджено основні напрями державної підтримки урядом України вітчизняних підприємств в умовах війни. Визначено значний вплив воєнної агресії російської федерації на розвиток вітчизняного бізнесу. Визначено, що наслідком повномаштабного вторгнення рф стало припинення діяльності близько 50% українських компаній (з урахуванням компаній, які були розташовані на тимчасово окупованих територіях). Охарактеризовано перелік основних дій українського уряду з підтримки бізнесу в період війни.