СУТНІСТЬ ІНФРАСТРУКТУРНО-СЕРВІСНОЇ МЕТОДОЛОГІЇ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНИХ СПІЛЬНОТ У КОНТЕКСТІ ПОВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ - Ячменик, Марина (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена поглибленню вивчення сутності інноваційних спільнот, крізь призму інфраструктурно-сервісної методології у контексті повоєнного відновлення України. Охарактеризовано сутнісні характеристики спільнот, подано класифікацію типів інноваційних спільнот. Обґрунтовано роль і можливості інноваційних спільнот у відродженні постраждалих від війни українських територій, у співпраці з вітчизняними і зарубіжними стейкхолдерами. Розкрито відповідність новоутворених інноваційних спільнот ключовим інтересам України. Наголошено на необхідності першочергового відновлення зруйнованої інфраструктури у прикордонних регіонах, зосереджуючись на принципах цифровізації, інклюзивності, доступності та збереження людського капіталу (інтелектуального, когнітивного, економічного тощо).