ФУНКЦІОНУВАННЯ ТА РОЗВИТОК БІЗНЕСУ В УМОВАХ ЦИРКУЛЯРНОЇ ЕКОНОМІКИ - Дементьєв, Олександр (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена актуальним питанням розвитку циркулярної економіки. Охарактеризовано принципи впровадження циркулярної економіки на зміну лінійній моделі. Проаналізовано та систематизовано цілі та результати впровадження циркулярної економіки для різних суб’єктів господарювання. Досліджено провідний світовий та вітчизняний досвід впровадження бізнес-моделей циркулярної економіки. Проаналізовано підходи та систему індикаторів, що використовуються для моніторингу, аналізу та оцінювання трендів розвитку циркулярної економіки. Окреслено перспективні напрями розвитку вітчизняного бізнесу в умовах циркулярної економіки. Виявлено проблеми функціонування та розвитку бізнесу в умовах циркулярної економіки.