МОДЕЛЬ ОЦІНКИ ГОТОВНОСТІ КОМПАНІЇ ДО ВПРОВАДЖЕННЯ БЛОКЧЕЙН ТЕХНОЛОГІЙ - Дяків, Андрій (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття має на меті розробити модель для оцінки готовності компаній до впровадження блокчейн технологій, враховуючи фактори, які впливають на цей процес. Для цього пропонується використовувати модель, що враховуватиме поточний рівень знань компанії про технологій блокчейн та три групи факторів, а саме: технологічні, організаційні та фактори зовнішнього середовища. В статі запропоновано набір факторів для кожної із трьох визначених груп. Також, необхідно визначити вагові коефіцієнти кожного із факторів, а також кожної групи факторів для побудови інтегрального показника. Для цього пропонується використати метод аналізу ієрархії. Загалом, підхід до оцінки готовності компаній до впровадження блокчейн технологій, що пропонується в статті, може бути корисним інструментом для компаній, які розглядають можливість впровадження блокчейну в своїй діяльності.