ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАДОВОЛЕННЯ ОСВІТНІХ ПОТРЕБ ЯК ТРЕНД УСТАЛЕННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ - Богуш, Лариса (Економіка та суспільство, 2023)
Вплив освіти на суспільство та економіку проявляється у діяльності щодо відтворення та вдосконалення: людських ресурсів, соціального капіталу, кадрового і професійно-кваліфікаційного потенціалу господарювання; мотивацій і стимулів людського розвитку, економічної активності, продуктивної зайнятості, а також стандартів, орієнтирів, пріоритетів економічної та позаекономічної активності; креативного (знаннє- і рентогенеруючого) потенціалу технологічного забезпечення соціуму. Дослідження організації, еволюції, особливостей задоволення освітніх потреб населення та економіки, забезпечення України кадрами, участі системи освіти в цих процесах засвідчує суперечливість підходів управління і нормотворчості, що випливає з розпливчатості довготривалих орієнтирів суспільного і господарського розвитку, непослідовності їх політичної підтримки та реалізації.