РОЗВИТОК ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ ІНДУСТРІЇ КАМ’ЯНЦЯ-ПОДІЛЬСЬКОГО НА ПОЧАТКУ ХХІ СТ. - Веселовська, Таїсія; Хоптяр, Андрій (Економіка та суспільство, 2023)
Стаття присвячена висвітленню деяких аспектів актуального стану розвитку готельно-ресторанної індустрії Кам’янця-Подільського, зокрема кількісним показникам, градації за рівнем сервісу, приналежності закладів до різних типів національних кухонь. Автор статті оперує також деякими фактами статистики щорічних туристичних відвідувань за 2016-2023 рр. задля висвітлення туристичного потенціалу міста та важливості готельно-ресторанного сегменту в контексті подальшого розвитку Кам’янця-Подільського як локального осередку туризму й рекреації. Врешті, автор констатує, що, незважаючи на складний стан готельно-ресторанної галузі в Україні, зумовлений нещодавньою пандемію Covid-19 та Російсько-Українською війною, широкомасштабна фаза якої розпочалась 24.02.2022, готельно-ресторанна індустрія Кам’янця-Подільського продовжує функціонувати і розвиватись, зберігаючи потужний потенціал в середньостроковій та довгостроковій перспективі.