ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ З ДОКУМЕНТАМИ ЯК СКЛАДОВА УПРАВЛІНСЬКИХ ПРОЦЕСІВ В ОРГАНАХ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ - Трофімук-Кирилова, Тетяна; Карпюк, Аліна (Економіка та суспільство, 2023)
У статті досліджено організацію роботи з документами в органах місцевого самоврядування України в умовах децентралізації. Проаналізовано тлумачення таких дефініцій як «інформація», «управлінська інформація», «документ», «діловодство», «електронний документообіг». Охарактеризовано нормативно-правову та методичну базу документування управлінської інформації, організації електронного документообігу та зберігання документів у процесі діяльності органів, що представляють територіальні громади. На основі інструкції з діловодства розглянуто організацію діловодства Шацької селищної територіальної громади Волинської області. Визначено перелік документів, які складають основну частину документації та відіграють важливу роль в управлінській діяльності органу місцевого самоврядування.